Fotograf Eva Hallkvist - fotokurserFotokurser – våren 2017

Landskrona

Nybörjarkurs eller grundkurs fotografering
Gör din egen fotobok
Bildredigering
 
Vid intresse, ta kontakt med mig för mer information – tider finns kvar i april
Selmahuset

Kävlinge

Nybörjarkurs i fotografering
 mån 3 gånger – 24/4, 8/5 och 15/5 – fullbokad
18.30-21.00
Lilla Kulturhuset
1020 kr

Fortsättningskurs i fotografering
ons 4 gånger – 15/3, 22/3, 29/3 och 5/4 – pågående
18.30 – 21.00
Lilla Kulturhuset
1320 kr

Stads- och gatufotografering ny kurs
tors 4 gånger – 27/4, 4/5, 11/5 och 1/6 – platser kvar
18.30-21.00
Lilla Kulturhuset
1320 kr

Lomma och Eslöv

Nybörjarkurs eller grundkurs fotografering
Gör din egen fotobok
Bildredigering
 
Vid intresse, ta kontakt med mig för mer information – tider finns kvar i april

Fortsättningskurs i fotografering – Lomma
tis 5 ggr – fullbokad
18.30 – 21.00
Järngatan 29
1600 kr

Fler kurser kan dyka upp under terminens gång.

Höstens planering har börjat! Finns önskemål om kurs, så hör gärna av dig till mig.

Nybörjarkurs fotografering:
Vi går igenom grundläggande kamerateknik, tittar på olika kameror och inställningar, funktioner och skötsel. Grunderna i fotografering; vad man skall tänka på när man fotograferar samt från kamera till dator då vi pratar om överföring av bilder, backup, hur man sparar sina bilder, hur man organiserar
bilderna samt lite om bildredigering och olika redigeringsprogram. I nybörjarkursen ingår studiematerial.

Grundkurs fotografering:
Vi går igenom grundläggande kamerateknik med kamerans funktioner, inställningar och program. Praktisk workshop med övningsuppgifter, då det blir både inomhus- och utomhusfotografering för att lära oss kameran, redovisning av fotouppgift samt mer om kamerainställningar, tips och tricks inför fotograferingen och bildkomposition,. Avslutningsvis genomgång av naturfotografering, makrofoto mm.

Fortsättningskurs fotografering (4 ggr):
Vi startar med kamerateknik repetition med teori och praktiska övningsuppgifter för att träna olika inställningar, andra gången är det stadsfotografering teori då vi pratar om tekniker mm inför arkitektur, streetfoto mm. Tredje tillfället arbetar vi i workshop med övningsuppgifter utomhus på temat bildkomposition och sista gången samlas vi för att titta på våra bilder från ett givet tema (som ni får vid första träffen). Vi diskuterar bildkomposition och bildkritik. Övningsuppgifterna vid första och tredje gången anpassas efter deltagarens egen nivå, så att alla får ut mesta möjliga av lektionen.

Stads- och gatufotografering (4 ggr):
Vi börjar med två lektioner teori då vi går igenom grunderna i såväl stads- och arkitekturfotografering som streetfotografering (gatufotografering med fokus på människorna). Vi fokuserar bl a på kamerateknik, bildkomposition, tips och råd. Vid tredje träffen samlas vi förslagsvis i Lund för att utöva våra nya kunskaper med hjälp av övningsuppgifter och kamerateknik på plats. Sista gången träffas vi för att titta på våra egna och de andras bilder för att få feedback och många nya tankar och tips kring temat att fotografera i stadsmiljö.

Fotokurs med fokus på barn (4 ggr):
Vi går igenom grundläggande kamerateknik, inställningar, funktioner och skötsel. Grunderna i fotografering; vad man skall tänka på när man fotograferar samt kort om överföring av bilder, backup, sparande mm. Utöver grunderna, som ingår i nybörjarkursen, fokuserar vi på barnfotografering med praktiska tips och råd om hur man tar bästa bilderna på sina barn samt workshop sista gången, då vi praktiskt utövar våra kunskaper.

Gör din egen fotobok:
Ett trevligt sätt att använda sina foton på är att göra en fotobok. Vi tittar på olika förslag på internet, hur böckerna är upplagda, hur de tekniskt fungerar, bildöverföring och layout. Under andra och tredje träffen arbetar du med din egen fotobok varvat med mer teori om layout och enkel bildredigering.

Produktfoto – workshop:
Vad är viktigt att tänka på när man fotograferar föremål? Vi går igenom grunderna i produktfotografering och provar sedan själva olika tekniker och ljussättningar. Bakgrunder, ljus och föremål finns att låna om ni inte tar med er egna produkter eller konstverk.

Kurs i meditativ fotografering:
Fotografering handlar oftast om att lära sig ta bra bilder, hur man använder sin kamera på bästa sätt och utnyttjar bildkomposition och ljus. I den här kursen är alla välkomna oavsett kunskapsnivå, eftersom det är upplevelsen av fotograferandet som står i centrum. Vid första träffen går vi kort igenom kamerateknik och grunderna i fotografering, för att man skall känna sig bekväm med kameran. Under andra och tredje träffen är det workshop med utomhusfotografering. Vi använder våra sinnen, kreativitet och eftertänksamhet vid fotograferandet. Sista träffen blir det bilddiskussion om bildernas betydelse, språk och känsla.

Fotokurserna är för både dig med digitalkamera och du som fotograferar med din mobil.
Fotokurserna i egen regi bygger på 3-6 deltagare, där vi jobbar i en lite mindre grupp. Fika och studiematerial ingår i priset.

Kurslokaler:

Selmahuset ligger på Viktoriagatan 7 A i Landskrona
Lilla Kulturhuset ligger på Mejerigränd 3 i Kävlinge
Järngatan 29 i Lomma finns i IT Service Syd:s lokaler

OBS! Bindande anmälan. Betalning sker innan kursstart. Minimum 3 deltagare för kursstart.

Anmälan:

Du kan antingen skicka ett e-mail till mig på adress: eva@evasfotodesign.se eller fylla i anmälan nedan:

Det går också bra att ringa: 0708-93 34 50

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Önskad fotokurs

Ditt meddelande - frågor