Fotograf Eva Hallkvist - BARNFOTOGRAF I SKÅNE

Porträtt

Ett porträtt är en avbild av någon. Ett ögonblick bevarat till eftervärlden. Ett oersättligt minne av någon eller några vi håller kära.

Sedan cirka 15 år jobbar jag som porträtt- och barnfotograf i Skåne. Min fotografering står för kvalitet, flexibilitet och trygghet.

Ni har alla möjligheter att välja plats och tid för fotograferingen. Utomhus eller inomhus; hemma eller i ateljé. Kanske har ni tankar och idéer om vilka bilder ni vill ha. Vi går igenom era önskemål vid bokningen och sedan förbereder jag mig innan vi träffas. Jag eftersträvar alltid efter att tillgodose era förslag, men med små och stora barn kan allting hända och oförutsedda händelser kan ge upphov till nya spännande bilder.

De flesta tänker på att fotografera sina barn; små underbara nyfödda bebisar, busiga barn i dagisåldern och glada skolbarn. Lite mer sällan tas det bilder på truliga tonåringar, som helst inte vill vara med på bild. Vuxenporträtt tas oftast för att användas i arbetet. Ju äldre vi blir, desto mer sällan går vi till fotografen. Vi har fotografier hemma på våra barn och barnbarn, men mycket sällan nytagna bilder på våra föräldrar eller mor- och farföräldrar. Förr togs det alltid bilder på den äldre generationen. Ensamma, i par eller med hela familjen och släkten. Kanske vill just ni passa på att ge barn och barnbarn ett minne av dig istället. Eller varför inte en generationsfotografering där alla kan vara med på samma bild.

Jag välkomnar alla åldrar till min ateljé.

Livet består också av högtidsstunder som dop, namngivning, konfirmation, bröllop och begravning. Ibland varken vill eller kan man ta egna bilder under ceremonin och efteråt. Varför inte ta hjälp av en fotograf och låta mig göra jobbet till er istället.

Idag består ofta familjen också av älskade husdjur. En hund, en katt eller kanske ett marsvin. Varför inte ta med ert husdjur till ateljén och få gjort en porträttfotografering.