Fotograf Eva Hallkvist - BARNFOTOGRAF I SKÅNE

Porträtt

Ett porträtt är en avbild av någon. Ett ögonblick bevarat till eftervärlden. Ett oersättligt minne av någon eller några vi håller kära. För mig är varje fotografering unik. Ett möte med en alldeles speciell person. Den busiga blicken, det allvarsamma barnet, glädjen, pirret, glittret i ögonen, truligheten och blygheten. Spontana bilder som går rakt in i hjärtat på betraktaren.

Mitt företag startade jag 2012, men jag har hållit på med barnfotografering under många år. Som mamma till tre barn, vet jag hur fort tiden går. Hur viktigt det är att stanna upp och ta tillvara de ögonblick som ges.

Mina bilder står för kvalitet och personlighet. Min fotografering för trygghet, valmöjlighet och flexibilitet.

Ni har alla möjligheter att välja plats och tid för fotograferingen. Utomhus eller inomhus; hemma eller i ateljé. Kanske har ni tankar och idéer om vilka bilder ni vill ha. Vi går igenom era önskemål vid bokningen och sedan förbereder jag mig innan vi träffas. Jag eftersträvar alltid efter att tillgodose era förslag, men med små och stora barn kan allting hända och oförutsedda händelser kan ge upphov till nya spännande bilder.

De flesta tänker på att fotografera sina barn; små underbara nyfödda bebisar, busiga barn i dagisåldern och glada skolbarn. Lite mer sällan tas det bilder på truliga tonåringar, som helst inte vill vara med på bild. Vuxenporträtt tas oftast för att användas i arbetet. Ju äldre vi blir, desto mer sällan går vi till fotografen. Vi har fotografier hemma på våra barn och barnbarn, men mycket sällan nytagna bilder på våra föräldrar eller mor- och farföräldrar. Förr togs det alltid bilder på den äldre generationen. Ensamma, i par eller med hela familjen och släkten. Kanske vill just ni passa på att ge barn och barnbarn ett minne av dig istället.

Idag består ofta familjen också av älskade husdjur. En hund, en katt eller kanske ett marsvin. Varför inte ta med ert husdjur till ateljén och få gjort en porträttfotografering.

 

Välkomna att höra av er till mig nästa gång ni vill fotografera era nära och kära. Jag ser fram emot många nya möten.