Eva Hallkvist-fotokonstnär

Utställningar

Som fotograf har jag varit verksam sedan 10-årsåldern. Därför är det extra roligt att få visa upp mina bilder för andra.  Eftersom jag gärna vistas i naturen, blir det många bilder som speglar det vackra runt omkring oss. I naturen är det lätt att finna inspiration genom färg, form och ljus. På samma sätt ger stadsmiljön mig mängder av abstrakta motiv genom speglingar, linjer, arkitektur och ett ibland surrealistiskt folkliv.

Min första utställning hade jag 2008 i Löddeköpinge. Då ställde jag ut bilder med naturmotiv på temat ”Med sand mellan tårna”. Sedan dess har jag deltagit i över 30 utställningar; både separata utställningar och samlingsutställningar. 2010 blev jag invald i Skurupsbygdens konst- och hantverksförening och 2013 blev jag medlem i Konstforum i Kävlinge.

Idag arbetar jag framför allt med fotocollage och fotomontering, där jag använder mig av bilder från natur till stad, detaljer och människor, gammalt och nytt. En del av mina tavlor består av två, tre eller fyra bilder tillsammans. Jag har alltid en plan; en idé när jag startar, men ibland blir resultatet något helt annat. Det är viktigt att hitta bilder som samspelar med varandra eller att hitta ett budskap.

Alla mina tavlor är unika och finns bara i ett enda exemplar.

Läs mer om mina utställningar:

Aktuellt

Mina utställningar