Bra att veta

Plats
Vill ni få traditionella ateljéfoton, tar vi bilderna i studio. Ni kan komma antingen till Kävlinge eller till Landskrona. Här finns möjligheter att med blixtar, bakgrunder och rekvisita ta de bilder ni önskar. Tillgång till toalett finns för blöjbyten mm.

Vill ni hellre ta bilderna i hemmiljö, går det givetvis lika bra. Jag kommer hem till er med utrustning och lite rekvisita. Vi utnyttjar fönsterljus eller använder blixt.

Om vädret tillåter kan vi också vara utomhus; till exempel i en park, trädgård eller vid stranden. Vi bestämmer tid och plats för fotografering.

Kläder
För barn: välj enkla kläder och gärna ett  ombyte. Undvik helst kläder med text eller stora logos.

För gravida: undvik åtsittande kläder runt magen innan fotograferingen för att slippa märken på magen.  Fundera gärna innan vilka kläder du vill ha på dig och om du vill ta foton i endast
underkläder. Fina bilder blir det om du har en tight tröja som framhäver magens form.

Förberedelser
Barnen bör vara mätta, utvilade och pigga när ni kommer. Det går också bra att ta med något att äta och dricka. Bilderna blir alltid bäst om barnen är utvilade och mår bra. Vill ni ta sovbilder på era minsta bebisar väljer ni förstås tid när barnet brukar sova.

Rekvisita
Jag har en hel del rekvisita som jag även kan ta med mig vid ett hembesök. Leksaker, pallar, gammal dockvagn, filtar, stickade mössor, korgar mm. Det går också bra att ta med egna favoritleksaker till barnet.